Akkerbouw

Nieuws 877 x bekeken

Westerse consument eet minder suiker

Corcaigh – De suikerconsumptie daalt in westerse landen.

Onderzoekers van de World Sugar Research Organisation en de Ierse University College Cork hebben over een periode van meer dan tien jaar gekeken naar de humane consumptie van suiker in Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en tien Europese landen. Daarbij is onderscheid gemaakt tussen nationaliteit, geslacht en leeftijd van de consumenten, zodat 49 groepen consumenten ontstonden.

Bij zeven consumentengroepen steeg de suikerconsumptie. In 26 groepen daalde dit en in één groep bleef de consumptie stabiel. Zeven groepen verbruikten meer suiker aan het begin van de meetperiode, maar het verbruik daalde aan het eind. In acht groepen was geen trend te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.