Akkerbouw

Nieuws

Plantuienseizoen weer gestart

Noordgouwe - Afgelopen week zijn in Zeeland de eerste percelen plantuien geplant. Dat meldt uienzaadbedrijf De Groot en Slot.

In Noordgouwe op Schouwen-Duiveland is afgelopen woensdag het eerste perceel met Jagro geplant bij maatschap Van As. Vrijdag is in Noordgouwe gestart met het planten van een perceel Centurion bij Leo Dalebout. Het planten op de lichtere gronden gaat hier al vrij snel. Het planten gaat lekker volgens Bram Bevelander uit Kerkwerve die beide percelen heeft geplant. "Als de weersomstandigheden het toelaten gaan we begin volgende week verder met het planten van Jetset en Jagro", aldus Bevelander.

Aan de rand van Oosterland op Schouwen-Duiveland is loonbedrijf Van der Maas begonnen met het planten van een perceel Jagro in opdracht van Florijn Boogaard. "Dit is het eerste perceel dat we planten dit voorjaar", vertelt de teler.

Of registreer je om te kunnen reageren.