Akkerbouw

Nieuws

Nordzucker verwerkte 22 procent meer bieten dan in 2013/'14

Braunschweig - Nordzucker heeft in zijn dertien fabrieken in Noord- en Oost-Europa tijdens de afgelopen campagne 18,3 miljoen bieten verwerkt.

Dat is 3,3 miljoen ton of wel 22 procent meer dan in in het voorafgaande jaar en tevens een record voor deze onderneming met fabrieken in Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Polen en Litouwen. Het langst duurde de campagne in Zweden: 140 dagen, het kortst (81 dagen) in Finland, waar ook de kleinste suikeropbrengst per hectare werd gehaald, namelijk 7,6 ton. Toppers zijn de Duitse telers met 14,3 ton per hectare en de Deense 14,2 ton per hectare. Nordzucker gaat, zoals al eerder duidelijk werd,  voor het komende seizoen uit van een 'significante' beperking van het teeltareaal. De suikervoorraden zijn door de grote bietenoogsten erg omvangrijk, niet alleen bij Nordzucker. "Samen met onze leveranciers gaan we eraan werken, om druk uit de markt te nemen door minder te telen," zegt directeur landbouw Lars Gorissen.

Of registreer je om te kunnen reageren.