Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Hectares gezocht voor Alexia-aardappel

Biddinghuizen – Aardappelbedrijf Schaap Holland wil de teelt van consumptieaardappelras Alexia uitbreiden van 50 naar zeker 300 hectare. Dat zegt Hans Geling, directeur consumptie- en pootgoedteelt van Schaap Holland.

Het bedrijf ziet kansen voor de afzet in zowel de supermarktketens als in de export. "We zoeken vooral op de klei- en lössgronden telers", vertelt Geling. "Voor ons is de regio Flevoland natuurlijk het meest praktisch, maar we zien in dat we voor uitbreiding verder moeten kijken. De teelt in het Zuidwesten is een voordeel met het oog op de export."

Alexia is een middenvroege, goed bewaarbare aardappel. Consumptietelers kunnen kiezen uit vrije teelt, poolcontracten en vaste prijscontracten (termijnmarktniveau minus kosten).

Eén reactie

  • agro1

    areaal koop je. als je vertrouwen in je product hebt, bied je genoeg om je areaal vol te krijgen. dubbeltje, oh pardon, 1,5 cent en eerste rang???

Of registreer je om te kunnen reageren.