Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

FAO: wintertarwe staat er goed voor

Rome – De wintertarwe staat er over het algemeen goed voor op het noordelijk halfrond. Dat meldt de wereldvoedselorganisatie FAO. De meeste wintertarwe is onder goede omstandigheden gezaaid.

De akkerbouwers in de VS hebben meer wintertarwe gezaaid dan in het najaar van 2013. Ook in het Midden-Oosten groeide het areaal. Daar staat tegenover dat in Rusland en in Zuidoost-Azië het areaal krimpt.

Volgens de FAO groeit de mais op het zuidelijk halfrond goed. Maar de akkerbouwers in Zuid-Amerika telen minder mais omdat de prijzen lager zijn dan vorig seizoen.

De FAO schat dat de wereld 2.534 miljoen ton graan produceert dit seizoen 2014/2015. Het verbruik ligt op 2.467 miljoen ton. De eindvoorraad groeit naar 623 miljoen ton. Dat is 8 procent meer dan aan het begin van dit seizoen. De eindvoorraad kan 25 procent van het jaarverbruik dekken. Dat is volgens de FAO de hoogste stocks-to-use-ratio sinds seizoen 2002/2003. De laagste stocks-to-use-ratio noteerde de FAO in 2007/2008. Toen kon de eindvoorraad 18,4 procent van het jaarverbruik dekken.

Eén reactie

  • ed12345

    Eigenlijk als je het bekijkt een verschil van 6,6% op de eindvoorraad is niet veel ! Alleen een ding komt me in gedachten .Al dat flauwe gepraat van HOE gaan we de wereld in de toekomst voeden ,dan denk ik als oorlogen maar geen roet in het eten gooien komt dat best goed!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.