Akkerbouw

Nieuws

Euronext: contract voor kwaliteitstarwe

Parijs – Euronext introduceert begin maart een nieuw contract voor maaltarwe op de termijnmarkt in Parijs. Het contract (milling wheat no.3) stelt hogere kwaliteitseisen dan het bestaande (milling wheat no.2). De eerst aflopende termijn is september 2015.

De graanhandel vindt de kwaliteitseisen in het huidige contract te laag. Dat speelde extra nadat de Franse tarwe van oogst 2014 door regen van lage kwaliteit was.

Euronext kan de eisen van het huidige no2-contract pas veranderen na september 2017, omdat handelaren al posities hebben ingenomen tot die maand. Daarom start Euronext het nieuwe contract. Bovendien heeft de Amerikaanse concurrent CME plannen om ook contracten voor Europese tarwe te gaan verhandelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.