Akkerbouw

Nieuws 707 x bekeken

EU teelt minder transgene mais

Brussel - Het areaal transgene gewassen kromp vorig jaar in de EU. Dat is voor het eerst in vier jaar. In de rest van de wereld groeide het areaal transgene gewassen, die kunstmatig zijn voorzien van andere genen.

De EU teelde vorig jaar 143.016 hectare transgene Bt-mais, het enige transgene gewas dat op commerciële basis wordt geteeld in de EU. In 2013 bedroeg het areaal 148.013 hectare. In de hele wereld groeide het areaal genetisch gemodificeerde gewassen (GMO) vorig jaar met 3,6 procent naar 181,5 miljoen hectare.

Spanje is verreweg de grootste teler met een aandeel van 92 procent in het EU-areaal. Toch bestaat slechts 31,6 procent van het Spaanse maisareaal uit de transgene Bt-variant, die resistent is gemaakt tegen de maisstengelboorder.

In de VS is 93 procent van alle mais een transgene variant.

Of registreer je om te kunnen reageren.