Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

EC bekijkt toekomst suikersector

Brussel – De Europese Commissie overweegt een 'High Level Group' (groep van experts) in te stellen die zich zal gaan buigen over de toekomst van de suikersector na 2017, wanneer het suikerquotum wordt afgeschaft.

Nederland steunt dit voorstel, schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

Italië heeft in de landbouwraad aandacht gevraagd voor de lage prijzen in de suikersector. Deze lage prijzen zijn volgens de Europese Commissie niet het gevolg van de Russische boycot. "Verzoeken voor extra steunmaatregelen voor de suikersector zijn door de Europese Commissie resoluut van tafel geveegd", aldus Dijksma.

Desondanks is de Commissie wel bereid om een High Level Group in het leven te roepen.

Eén reactie

  • agratax2

    Prachtig dat Poetin zich zo gedraagt als hij doet kunnen we wederzijds sancties invoeren en dan heeft iedere sector een >goed excuus< om zijn eigen falen te verdoezelen. Het maakt niet uit of over overproductie gaat, over financiering of wat dan ook. De Russen krijgen de schuld.

Of registreer je om te kunnen reageren.