Akkerbouw

Nieuws 840 x bekeken

Daling afzet Duitse aardappelen valt mee

Bonn - De afzet van tafelaardappelen in Duitsland heeft vorig jaar minder ingeleverd dan in de jaren daarvoor. Dat constateert landbouwmarktbureau AMI aan de hand van het huishoudpanelonderzoek van de Gesellschaft für Konsumforschung (GfK).

In vergelijking met 2013 daalde de afzet met 1,4 procent naar 1,43 miljoen ton. In 2013 daalde de afzet ten opzichte van 2012 nog met ruim 3 procent. In die orde van grootte was de daling ook in de jaren daarvoor.

Opvallend is volgens AMI dat in december ten opzichte van dezelfde maand in 2013 sprake was van een groei met 4 procent. Het bureau meldde in een ander verband dat de aardappelconsumptie tevens versterkt verschuift van tafelaardappelen naar aardappelproducten zoals frites en chips. Daarvan aten de Duitsers het afgelopen jaar per persoon 35,9 kilo op een totale aardappelconsumptie van 57,7 kilo. Deze cijfers noteerde het bureau overigens voor het bedrijfsjaar 2013/2014 en niet voor het kalenderjaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.