Akkerbouw

Nieuws 497 x bekeken

Areaal transgeen gewas 181 miljoen hectare

New York – Het areaal transgene gewassen groeide in 2014 naar ruim 181 miljoen hectare. Dat is 6 miljoen hectare meer dan in 2013.

Volgens de International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications (ISAAA), een organisatie die biotechnologie wil stimuleren, telen 18 miljoen boeren in 28 landen gewassen die kunstmatig genetisch zijn veranderd.

Transgene gewassen zijn bestand gemaakt tegen onkruidbestrijdingsmiddelen, droogte of zoutschade of ze produceren gifstoffen tegen insecten. Volgens ISAAA is van 1995 tot 2014 het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in transgene gewassen 34 procent lager dan in gewone variëteiten. De opbrengsten liggen 22 procent hoger. De marges voor telers stegen met 68 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.