Akkerbouw

Nieuws 1327 x bekeken 2 reacties

Aardappelindustrie voert productie weer op

Zoetermeer – De aardappelverwerkende industrie in Nederland heeft de verwerking in januari weer flink opgevoerd. Dat valt op te maken uit cijfers van de Brancheorganisatie Akkerbouw.

In totaal werd vorige maand 307.800 ton aardappelen de verwerking ingestuurd, blijkt uit de cijfers. Een derde daarvan is geïmporteerd. Vergeleken met het vijfjarig gemiddelde in januari is vorige maand bijna 5,7 procent meer verwerkt.

Na een forse productie in juli bleef de verwerking in augustus tot en met december kleiner dan in voorgaand seizoen. In januari is 17.000 ton aardappelen meer verwerkt dan vorig jaar en daarmee loopt de totale verwerking in de pas met een jaar geleden. In totaal is dit seizoen nu iets meer dan 2,1 miljoen ton aardappelen verwerkt.

Laatste reacties

  • A.B.Vink

    Kijk, dat heet nou prijsmanipulatie: Je productie terug laten lopen tot het minimaal nodige en zo ver mogelijk op je voorraden interen, terwijl je je leveranciers vertelt dat er een aardappel overschot is.
    Vervolgen verlaag je de contract prijzen, laat je leveranciers tekenen en zodra dat is gebeurd is. importeer je als de gesmeede bliksem een hoeveelheid aardappels en schroeft je productie weer op omdat je met je eigen voorraad je voorraad eindproduct niet meer op peil krijgt.
    Scheelt weer in de kosten.

  • Mels

    Of je koopt eerst de vrij aardappels uit de markt en laat de gecontracteerde liggen onder het mom dat ze nog prima van kwaliteit zijn en beter nog even kunnen wachten om slechtere partijen voorrang te geven bla bla. Wat is het toch mooi al die verdeeldheid onder Nederlandse consumptietelers.

Of registreer je om te kunnen reageren.