Akkerbouw

Nieuws

Uienhandel publiceert inbreng beurzen

Holland Onion Association, waarin de uienhandel is vertegenwoordigd, publiceert haar inbreng in de beursnoteringen Goes en Emmeloord (LNCN).

De actuele opsomming van ingebrachte transacties wordt gedeeld op de website Holland Onions.

Op de website zijn verschillende tabellen te vinden met zowel een opgetelde inbreng als een onderverdeling in Noord en Zuid.

In week 48 (26 november tot en met 1 december in dit geval) is vanuit Noord 2.405 ton ingebracht en vanuit Zuid 2.165 ton. In Noord was de laagste transactie €15 en de hoogste €18,50 per 100 kilo. In Zuid was dat respectievelijk €14 en €20. Goes (Zuid) noteerde op 1 december €17 tot €20. Donderdag noteert de commissie in Emmeloord.

Breed delen van transacties

"We willen onze transacties zo breed mogelijk met iedereen delen", zegt Gijsbrecht Gunter, voorzitter van Holland Onion Association. "Wat op onze website staat, is de lijst waarmee we aan beurstafel plaatsnemen. Het gaat hierbij puur om transacties van de handel. Onze leden, 80% van de doelgroep, geven alles op. Hiermee willen we vooral de telers informeren. Dat past bij deze tijd, vinden we. Er wordt zoveel gedeeld, ook ruwe data."

Hiermee gaat de handel volgens Gunter niet voorbij aan de beursnotering. "Over de afgelopen dagen staan 25 transacties op de lijst, zo'n aantal moet wel serieus worden genomen."

Of registreer je om te kunnen reageren.