Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Toelating mineralenconcentraat dichterbij

De toelating van mineralenconcentraat als kunstmestvervanger komt dichterbij.

De Europese Commssie zal de regelgeving voor kunstmeststoffen aanpassen, zodat ook meststoffen op basis van biologische producten, biomeststoffen, en meststoffen op basis van afval kunnen worden erkend.

Hergebruik van grondstoffen

Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt.  De herziening van de regels voor kunstmeststoffen maakt deel uit van een breder pakket gericht op de versterking van het hergebruik van grondstoffen. Volgens vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans zal het maatregelenpakket zowel de economie als het milieu ten goede komen.

Minder verspilling

Het zal leiden tot minder verspilling en meer hergebruik van grondstoffen en een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen. "We kunnen niet overleven als we doorgaan met de aanpak van nemen, maken, gebruiken en weggooien. We moeten kostbare grondstoffen goed beheren en gebruiken en alle economische warde eruit halen."

Laatste reacties

  • farmerbn

    Alle zaken waar veehouders voordeel mee krijgen , gaan uiteindelijk toch niet door. Andere grote Europese landen willen de Nederlanders niet matsen om (hun) markten te overvoeren. Als toestaan van mineralenconcentraat betekend dat de melkprijzen in heel Europa dalen gaan de andere landen niet meedoen.

  • DJ-D

    Dit idee is toch gewoon geluk bij een ongeluk. Kunstmest kost veel gas en gas uit Rusland halen. Ja. Als je een beetje ballen hebt boycot je hun.

Of registreer je om te kunnen reageren.