Akkerbouw

Nieuws 1309 x bekeken 1 reactie

Louis Dreyfus verkoopt kunstmesttak

Louis Dreyfus Commodities (LDC) wil haar kunstmestbedrijf en sinaasappelsapbedrijf verkopen. De Nederlands-Franse handelsonderneming wil zich meer richten op sectoren waarin het een leidende positie inneemt.

Volgens persbureau staat ook de Nederlandse dochter in de zuivelhandel, Ecoval, in de etalage.

De verkoopplannen zijn deels gevolg van de lage marges die momenteel worden gemaakt door handelaren in graan, oliezaden en suiker. Prijzen van agrarische grondstoffen liggen laag, waardoor boeren product vasthouden, terwijl de prijsschommelingen minder heftig zijn. Daardoor verdienen de handelsconcerns minder, door het kiezen van het juiste aankoop- en verkoopmoment.

LDC-kunstmestbedrijf Macro Fertil is actief in 25 landen en is vooral sterk in Zuid-Amerika en marktleider op de West-Afrikaanse markt. Het bedrijf is sinds kort ook actief in Australië. De sapactiviteiten omvatten onder meer 7 fabrieken in Brazilië, de VS en China. Ecoval wordt geleid vanuit Nijmegen en concurreert meer het Arnhemse Hoogwegt.

Eén reactie

  • farmerbn

    De echte reden blijkt dus uit het artikel van 16 november 2016.

Of registreer je om te kunnen reageren.