Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Hogere opbrengst in proef met gecoate meststoffen

Een proef met gecoate meststoffen heeft geleid tot aanzienlijk hogere opbrengsten. Dat melden de samenwerkende bedrijven ICL Specialty Fertilizers, New Holland en Syngenta. Zij voeren proeven uit op het landbouwbedrijf van de familie Jolly in het Belgische Ittre.

De drie bedrijven willen aantonen dat landbouw duurzamer kan. Het gebruik van meststoffen is hiervan een onderdeel. ICL wil in de praktijk demonstreren dat door efficiënter gebruik van meststoffen dezelfde of zelfs een hogere opbrengst kan worden gerealiseerd.

In 2015 zijn bij Jolly gecoate (gecontroleerd vrijkomende) meststoffen geïntroduceerd in de aardappelteelt. Door de coatingslaag komen nutriënten geleidelijk vrij. Op een perceel van 4 hectare Bintjes is de helft behandeld met de gewone toediening (215 kilo KAS in 2 applicaties) en de andere helft met de gecoate meststof van ICL (215 kilo in 1 applicatie), Agrocote.

Het onafhankelijke bureau Redebel heeft het perceel geoogst en de opbrengstgegevens geanalyseerd. Waar Jolly normaal 50 tot 55 ton per hectare oogst, was dat nu 70 ton.

Laatste reacties

  • wbrooymans

    Mag aannemen dat het 215 kg zuiver N is wat er gegeven is??

  • Grunn poters

    het verschil tussen de standaard en de nieuwe bemestingsmethode is volgens mij belangrijker dan: normaal 50/55 ton, en nu 70 ton

Of registreer je om te kunnen reageren.