Akkerbouw

Nieuws

'Dit is het beste voor Greenery-telers'

Het opstappen van The Greenery-topman Ton Wortel valt goed uit te leggen aan telers, aldus voorzitter Gerard Pronk van coöperatie Coforta, de eigenaar van The Greenery.

Hoewel ook de president-commissaris recent opstapte, is het bedrijf volgens Pronk nog steeds bestuurbaar. The Greenery verhandelt groente en fruit en was vorig jaar goed voor ruim €1 miljard omzet.

Verschil van inzicht

Wortel vertrok dinsdag vanwege wat het bedrijf een 'onoverbrugbaar verschil van inzicht' noemt. "Het bedrijf blijft bestuurbaar; er zit een goede managerslaag", aldus Pronk. "Dit is een zorgvuldige afweging argumenten geweest met een vertrek tot gevolg, maar ik ben ervan overtuigd dat dit in het belang is van de telers en de toekomst van het bedrijf. We zijn op dit moment bezig de posities in te vullen."

Aard van meningsverschil niet bekend

De Greenery-telers zijn dinsdag geïnformeerd, maar ook over de precieze aard van het meningsverschil is geen duidelijkheid verschaft, stelt een woordvoerder. De telers in de raad van commissarissen willen duidelijk een ander commercieel beleid, met volgens bronnen organisatorische wijzigingen. Pronk wil daar niet op reageren. Ook is niet duidelijk of met Wortels vertrek het commerciële beleid ook zal worden uitgevoerd.

Al bezig met opvolging

Een woordvoerder van The Greenery stelt dat ook de voorwaarden rond het vertrek van Wortel niet worden bekendgemaakt. De aanwezigheid en eventuele inhoud van een vertrekregeling blijft daarmee onduidelijk. The Greenery stelt op dit moment een profiel op voor de opvolger van Wortel. Ook Pronk zegt woensdag al met de opvolging bezig te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.