Akkerbouw

Nieuws

Cosun krijgt €1 miljoen voor innovatiecentrum

Concern Royal Cosun krijgt €1 miljoen subsidie van de Provincie Noord-Brabant voor fundamenteel onderzoek naar de toegevoegde waarde die kan worden gehaald uit suikers. Dat onderzoek wordt gedaan in het nog in aanbouw zijnde innovatiecentrum.

Cosun begon in mei van dit jaar met het bouwen van het Innovatiecentrum op het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord, naast de fabriek van Suiker Unie. Hier wordt onderzoek gedaan naar nieuwe toepassingen voor agrarische (rest)stromen, van bijvoorbeeld aardappelen en suikerbieten. Dan gaat het bijvoorbeeld om hoogwaardige materialen of plantaardige grondstoffen voor de chemie. Het centrum biedt straks werkgelegenheid voor 100 voltijdsbanen.

Innovatie in agrarische reststromen

Provincie Noord-Brabant stimuleert innovatie in agrarische reststromen. "Meer kennis over biobased grondstoffen en hun toepassing draagt bij aan de innovatiekracht van West-Brabant", verklaart  gedeputeerde economie Bert Pauli.

Zo wordt ingezet op de ontwikkeling van het kennisintensieve cluster voor de agro- en foodsector en de biobased economy. Dit versterkt de Brabantse economie en geeft ook de werkgelegenheid in de regio een impuls. Ook de provincies Zeeland en Zuid-Holland zijn partners in de Biobased Delta waar het agro- en foodcluster onderdeel van is.

Of registreer je om te kunnen reageren.