Akkerbouw

Nieuws

Aardappelexport in november ook kleiner

De Nederlandse aardappelexport was vorige maand 12% kleiner dan in november 2014. Daarmee blijft de uitvoer achterlopen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO).

De totale hoeveelheid consumptie- en industrieaardappelen die zijn uitgevoerd, komt uit op 63.826 ton. Dat is 8.689 ton minder dan een jaar geleden. Dat komt mede door de export naar Afrika (waar 31% van de uitvoer naartoe gaat) die met 21% is afgenomen ten opzichte van november 2014.

Senegal is de grootste afnemer vanuit Afrika. De Senegalezen hebben dit seizoen, tot en met de maand november, 30.555 ton aardappelen ontvangen. Vorig jaar ging in dezelfde periode iets meer dan 39.000 ton naar Senegal.

Meer export België

Ondanks de afname van het totale exportvolume is het opvallend dat de export naar België tot en met november is gestegen met 15.888 ton, vergeleken met vorig seizoen. In totaal heeft het land 112.171 ton (juli t/m november) geïmporteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.