Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Zwitserse boer vindt schat

Een 82-jarige Zwitserse fruitteler heeft een muntschat gevonden tussen de kersenbomen. Het gaat om in totaal 4.166 Romeinse munten met een gezamenlijk gewicht van 15 kilo.

Archeologen spreken van de grootste Romeinse muntschat ooit gevonden in Zwitserland. Agrariër Alfred Loosli vertelt volgens de regionale krant Aargauer Zeitung, dat hij vorig jaar een eerste groen uitgeslagen munt onder de fruitbomen zag liggen. Na inschakeling van de autoriteiten, kwam september dit jaar de hele schat boven de grond.

Uitzonderlijk gave munten

De munten stammen uit het jaar 296 na Christus. Waarschijnlijk zijn ze al snel na uitgifte uit de roulatie gehaald en begraven, want ze zijn uitzonderlijk gaaf. De munten, gemaakt van brons met een hoog zilvergehalte, worden nu schoongemaakt. Ze gaan naar een museum. Wat de boer financieel overhoudt aan zijn vondst, is niet bekendgemaakt.

Laatste reacties

  • landboer

    Toch jammer dat je zoiets pas op je 82e vindt...

  • A.B.Vink

    waarschijnlijk houdt hij er toch niets aan over.

Of registreer je om te kunnen reageren.