Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Van Iperen neemt Mol Agrocom en De Witte Agro over

Westmaas – Agrarisch toeleverancier Van Iperen in Westmaas neemt per 1 januari 2016 de bedrijven Mol Agrocom in Oude-Tonge en de Witte Agro in 's-Gravenpolder over. De drie werken al intensief samen in de akkerbouw en fruitteelt, meldt Van Iperen.

Samenwerking voor innovatie teeltsystemen

"Met deze overname worden de krachten op het gebied van kennis en innovatie van teeltsystemen gebundeld", verklaart het Zuid-Hollandse Van Iperen. Zo willen de bedrijven de advisering verbeteren. Ook versterken de bedrijven elkaar in logistiek, distributie en ondersteunende afdelingen.

Wim in 't Veld, die nu Mol Agrocom en De Witte Agro leidt, zet na de overname de commerciële aansturing van beide bedrijven voort. Jan Bakker, algemeen directeur van Van Iperen, neemt ook de eindverantwoordelijkheid voor Mol Agrocom en De Witte Agro op zich.

Laatste reacties

  • farmerbn

    De prijzen zullen gaan stijgen. Klanten kunnen nu beter de prijzen opschrijven en bewaren om later te zien dat ze veel gestegen zijn. Bovengenoemde voordelen gaan naar de zak van Van Iperen en niet eerlijk verdeeld naar de klanten.

  • pinkeltje

    Waarom zou het voordeel naar de klanten moeten gaan? Gaan boeren hun leveranciers ook meer betalen wanneer ze hun bedrijfsresultaat weten te verbeteren?

Of registreer je om te kunnen reageren.