Akkerbouw

Nieuws

Nieuwe aanbevolen cichoreirassen

Drie nieuwe cichoreirassen hebben een plek gekregen op de aanbevelende rassenlijst voor 2016. Dit meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR), waarin de Brancheorganisatie Akkerbouw, Plantum en LTO-Nederland samenwerken.

Het betreft de rassen Larigot, Goldine en Benulite. Larigot presteert bovengemiddeld op schieterresistentie en inulinegetal. Goldine valt op in financiële opbrengst; met een score van 103 staat dit ras op de gedeelde eerste plaats met het ras Maestoso. Ook de wortelopbrengst (104) en inulineopbrengst (103, net als Maestoso) zijn opvallend hoog.

Tolerantie sulfonyl-urea-herbiciden

Benulite is, net als Chrysolite, tolerant tegen sulfonyl-urea-herbiciden die in cichorei zijn toegelaten. De financiële opbrengst van de nieuwkomer is beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.