Akkerbouw

Nieuws 2091 x bekeken

Geurts wil duidelijkheid over middelen op verharding

Den Haag - CDA-Kamerlid Jaco Geurts vraagt minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) om opheldering over het verbod op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op verharding door professionals.

Het ministerie heeft op een netwerkdag gezegd dat deze toepassing door gemeenten vanaf het voorjaar van 2016 verboden zou worden.

Geurts merkt op dat de politieke besluitvorming hierover nog niet heeft plaatsgevonden. Hij wil daarom weten of gemeenten die gewasbeschermingsmiddelen inkopen voor het komende jaar in overtreding zijn omdat ze rekening moeten houden met een regeling die nu nog niet van kracht is. De inkoop van middelen voor komend jaar vindt bij veel gemeenten nu plaats, aldus Geurts.

Of registreer je om te kunnen reageren.