Akkerbouw

Nieuws

Toenemend aanbod op rustige aardappelenmarkt

De prijzen blijven op dit moment vrij stabiel. Voor fritesgeschikte aardappelen werd afgelopen week op de beurs in Goes 50 cent lager genoteerd tussen €11 en €12,50 per 100 kilo.

De beurscommissie uit Emmeloord houdt de prijs van fritesgeschikte aardappelen die verwerkt worden in Nederland, Duitsland en België (categorie 1) stabiel op €12 tot €13,50 per 100 kilo. Voor fritesgeschikt overig (categorie 2) daalde de prijs met €1 naar €15 tot €16,50.

In België hield PCA/Fiwap de notering voor Bintje en Fontane stabiel op €10 tot €11 per 100 kilo en €11 tot €13. Ook het Belgische Belgapom noteerde stabiel ten opzichte van voorgaande week op €11 per 100 kilo voor Bintje. De stemming op de Belgische markt was rustig, met weinig transacties. Het aanbod trok deze week wel aan door de betere rooiomstandigheden, waardoor de verwerkers zich goed konden bevoorraden.

Rotte aardappelen

Afgelopen weken kwamen berichten binnen van rot op zelfs de betere percelen in ons land. Toch lijkt het erop dat bij telers die geduld hebben gehad 75% van de rotte aardappelen al in de grond zijn verrot. Daarmee lijkt het risico beperkt dat product met rot in de schuur komt. Al met al zorgt dit er voor dat de aardappelen toch goed te bewaren zijn.

Prognose: Rustige markt.

Meer informatie over de prijzen van aardappelen vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Bintje Belgapom
Fritesaardappelen VTA
Fritesaardappelen Goes
Fritesaardappelen Emmeloord
Termijnmarkt Leipzig april 2016
Termijnmarkt Leipzig april 2017

Of registreer je om te kunnen reageren.