Akkerbouw

Nieuws

Egypte moet meer betalen voor tarwe

Cairo – Egypte koopt in de laatste tender tarwe voor gemiddeld $212,16 per ton, inclusief transportkosten.

Dat is de hoogste prijs sinds 1 juli, de start van het nieuwe graanseizoen, meldt nieuwssite Agrimoney. De gemiddelde prijs ligt zo'n $20 boven de tenders in augustus, toen de prijs die Egypte wilde betalen naar een dieptepunt zakte.

Grootste importeur van tarwe

Egypte is de grootste importeur van tarwe in de wereld. Het land kocht in de laatste tender 240.000 ton tarwe. Daarvan komt 180.000 ton uit Rusland en 60.000 ton uit Roemenië. Er werd geen Amerikaanse tarwe aangeboden in de tender. De Franse tarwe werd rond de $4 te duur aangeboden. De tarwe moet in de laatste week van november worden geleverd.

Tarwe in Rusland duurder

Het Russische marktbureau SovEcon constateert dat tarwe in Rusland duurder wordt. De overheid verlaagde onlangs de heffing op de export van tarwe. Bovendien stijgt de koers van de Russische roebel.

Of registreer je om te kunnen reageren.