Akkerbouw

Nieuws 1252 x bekeken 2 reacties

'Russische boycot kost uiensector miljoenen'

Nieuwdorp - De Russische boycot kost de uiensector tientallen miljoenen euro's. Dat zegt Gijsbrecht Gunter van uienhandel Monie uit Nieuwdorp en vertegenwoordiger van de uienhandel bij handelskoepel Frugi Venta in een interview met Omroep Zeeland.

Doordat Rusland geen uien koopt, is de prijs lager dan normaal. De sector heeft wel nieuwe afzetmarkten gevonden, zoals Panama en Indonesië. "Maar het openbreken van markten kost vaak vele jaren", zegt Gunter.

Laatste reacties

  • 7

    het jaar 2014 kunnen we denken ik wel als verloren gaan beschouwen met de uien. Doordat er nieuwe markten zijn aangeboord zou je zeggen dat het jaar erop ( als rusland weer op de markt komt) extra afzet komt dus een te kort aan uien. Volgend jaar allemaal hosanna in de uiensector!!!!!

  • japiani

    ja zoveel mogelijk uien zaaien maar weer, volgend jaar wordt alles beter,

Of registreer je om te kunnen reageren.