Akkerbouw

Nieuws 2754 x bekeken 4 reacties

Rusland importeert Nederlands pootgoed

Moskou – Rusland heeft goedkeuring gegeven voor de import van 12.848 ton pootaardappelen uit Nederland en 18.092 ton uit Duitsland. Dat meldt de Russische fytosanitaire dienst Rosselkhoznadzor.

De Russen melden dat ze van 5 tot 13 december in Nederland en Duitsland zijn geweest voor inspectie en dat ze geen quarantaine-organismen hebben gevonden. Deze resultaten hebben ze doorgegeven aan de Russische fytosanitaire dienst. "Daarmee bestaan er dus geen belemmeringen voor import van poters, waarmee de import toegestaan van 18.092 ton pootaardappelen uit Duitsland en 12.848 ton uit Nederland", meldt Rosselkhoznadzor.
Rusland heeft de grens voor pootgoed vanuit de EU al geruime tijd gesloten. Rusland sloot de grens voor Nederlands pootgoed op 1 juli 2013 en opende de markt vorig jaar voor korte tijd in het voorjaar.

Laatste reacties

 • Peerke1

  Met welke munt zullen ze betalen. Als het met roebels gaat dan wordt het zeker het zoveelste weggeefvertje.

 • piethermus1

  gaan de nederlandse pootgoedhandelaren zich opstellen al bunkerbouwers en heulen met de vijand, poetin? hoe immoreel willen we dit keer zijn?

 • zon

  #2,
  Wanneer Brussel geen pogingen had ondernomen om Oekraine in te lijven,waren er geen oorlog ,annexatie en boycotten geweest.
  De veroorzakers van deze problemen zitten in Brussel niet in Moskou.

 • agro1

  van alle tijden; conflicten mogen de handel niet belemmeren. (indachtig de heer KRUPP). en ook: never waste a good crisis. het voetvolk slaat elkaar de kop in en de hoge heren drinken samen een borrel en klinken op de verdiensten. (acheter au canon!!). gewoon die potertjes leveren, met die paar patatten win je geen oorlog. ben trouwens banger van de mohammedaan, dan van de rus!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.