Akkerbouw

Nieuws

Naalden in Canadese aardappelen

New Annan– De Canadese aardappelverwerker Cavendish Farms heeft bijna 50.000 ton frites en aardappelen vernietigd omdat er naalden zijn gevonden in de aardappelen in de vestiging in New Annan op Prince Edward Island.

De Canadian Food Inspection Agency is een onderzoek gestart. De fabrikant informeerde zelf de voedselautoriteit, nadat een metaaldetector eind december naalden in aardappelen ontdekte.

De herkomst van de aardappelen is niet bekend. In oktober werden ook al naalden in aardappelen gevonden bij dit bedrijf. Eerder in 2014 ontdekten consumenten op Prince Edward Island naalden in aardappelen. Die aardappelen waren afkomstig van Linkletter Farms in Summerside. Er is een beloning van 100.000 Canadese dollar beschikbaar om de dader te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.