Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

'Micro-organismen verhogen opbrengst'

St. Louis - Het toedienen van micro-organismen, zoals bacteriën, verhoogt de hectareopbrengsten bij sojabonen met 4,2 procent en bij mais met 2,3 procent. Dat meldt de BioAg Alliance, een samenwerking tussen de Amerikaanse veredelaar Monsanto en het Deense biotechbedrijf Novozymes.

BioAg testte vorig jaar in 170.000 veldproeven enkele honderden soorten micro-organismen. De beste tien soorten verhoogden de opbrengst bij mais met 4 bushels per acre (251 kilo per hectare). Bij sojabonen kwam er 2 bushel per acre bij (134 kilo per hectare). De hectareopbrengsten bereikten vorig jaar in de VS een record van 173,4 bushel mais en 47,5 bushel sojabonen per acre.

Laatste reacties

  • Dpj

    En wat kost dat dan per hectare? 4 bushel x 4$ (was zelfs minder dit jaar) mag niet meer dan een paar dollar/acre kosten.

  • Rolf Roelofs

    logisch als je eerst het bodemleven om zeep hebt geholpen door onvoldoende aandacht aan de organische stof balans/toestand te schenken en niet het lange termijn effect hiervan voor ogen houdt.

  • auto35

    Vooral doen. Ook al is het kosten neutraal. Kan de overproductie nog groter worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.