Akkerbouw

Nieuws 7 reacties

IGC voorziet wereldgraanproductie boven 2 miljard ton

Londen - De International Grains Council, waarin de graan importerende en exporterende landen samenwerken, heeft donderdag 22 januari zijn prognose voor de wereldgraanproductie in het lopende seizoen 2014/'15 met 12 miljoen ton verhoogd ten opzichte van de voorgaande prognose in november. IGC verwacht nu een record van 2.002 miljoen ton, een fractie (0,1 procent) meer dan het voorgaande seizoen. Vergeleken met 2012/'13 is het bijna 12 procent meer.

Volgens de prognose zijn de wereldvoorraden eind juni 2015 toegenomen met 30 miljoen ton ofwel 7,3 procent ten opzichte van eind vorig seizoen, naar een totaal van 432 miljoen ton. Dat is de grootste reserve in dertig jaar. Volgens de IGC hebben exportbeperkingen de vooruitzichten voor de aanvoer vanuit Rusland gedrukt, maar is graan goed beschikbaar in andere exporterende landen.

Voor sojabonen verwacht IGC een 10 procent grotere productie ten opzichte van vorig seizoen, dat is een nieuw record. Het productiesurplus ofwel de theoretische eindvoorraad groeit met circa twee vijfde.

Laatste reacties

 • krulsaart

  Hoeveel grondstoffen hebben we nodig om de voerprijzen te laten zakken?!

 • info36

  Volgens de prognoses had de voerprijs al op 0 moeten zitten. Toch
  gebeurd dat niet. Rara hoe kan dat? Zouden de prognoses wel kloppen?

 • ed12345

  Het dreigende voedsel te kort wat al sinds mensenheugnis ons wordt voorgehouden zit er voorlopig nog niet aan te komen
  Als we opbrensten van de 60er Jaren vergelijken met nu!!!
  En we zijn er nog lang niet.Toen dachten we ook dat er zoveel rek niet in zat

 • agro1

  inderdaad ed, voedseltekort ts polletiekcorrecte zever. al decennia. enkel om de toch al symbolische prijzen nog verder te bederven. waar blijven verdorie die verrekte speculanten nu?? beetje gezonde prijsopdrijving zou wel welkom zijn, of is dat speculantenverhaal ook iets uit de polletiekcorrecte dikke duim??? zou best eens kunnen.....

 • ed12345

  Agro goede vraag waar blijven de speculanten nu?Verreweg de meeste speculanten hebben total geen benul van landbouw.Je kan zeggen dat speculanten zich uit de markt terug trekken zogauw de prijzen zakken en er geen prijs opdrijvende geruchten of feiten zijn .De speculant zal dan b.v. goud kopen ,maakt niet uit als er voor hem maar een stijgende lijn dus winst inzit

 • geert150

  zo 300 euro volgens LTO .

 • geert150

  zo 300 euro volgens LTO .

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.