AkkerbouwNieuws

IGC voorziet wereldgraanproductie boven 2 miljard ton

Londen – De International Grains Council, waarin de graan importerende en exporterende landen samenwerken, heeft donderdag 22 januari zijn prognose voor de wereldgraanproductie in het lopende seizoen 2014/’15 met 12 miljoen ton verhoogd ten opzichte van de voorgaande prognose in november. IGC verwacht nu een record van 2.002 miljoen ton, een fractie (0,1 procent) meer dan het voorgaande seizoen. Vergeleken met 2012/’13 is het bijna 12 procent meer.

Volgens de prognose zijn de wereldvoorraden eind juni 2015 toegenomen met 30 miljoen ton ofwel 7,3 procent ten opzichte van eind vorig seizoen, naar een totaal van 432 miljoen ton. Dat is de grootste reserve in dertig jaar. Volgens de IGC hebben exportbeperkingen de vooruitzichten voor de aanvoer vanuit Rusland gedrukt, maar is graan goed beschikbaar in andere exporterende landen.

Voor sojabonen verwacht IGC een 10 procent grotere productie ten opzichte van vorig seizoen, dat is een nieuw record. Het productiesurplus ofwel de theoretische eindvoorraad groeit met circa twee vijfde.


Nieuwsbrief Graanmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de graanmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin