Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Fransen gaan suiker Mauritius verkopen

Parijs – Cristal Union, het tweede suikerbedrijf van Frankrijk, gaat suiker van rietsuikerproducenten in Mauritius verkopen op de Europese markt. Volgens Cristal Union gaat het om meer dan 130.000 ton per jaar, 'een belangrijk deel van de productie op Mauritius waarvoor nu afnemers in Europa worden gezocht'.

Het Franse suikerbedrijf wil met de overeenkomst haar positie in rietsuiker verder versterken en de handen in suiker binnen en buiten Europa verder uitbouwen. Voor de telers op Mauritius is het contract belangrijk, omdat de nationale suikermarkt danig is ingestort na een versoepeling van het overheidsbeleid voor suiker.

Eén reactie

  • ed12345

    Frankrijk ,mooi land ,plezierige mensen ,maar hun regering komt zo af en toe met ideen die tegenover de andere europeanen niet erg collegiaal zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.