Akkerbouw

Nieuws 2805 x bekeken

Campagne Suiker Unie Duitsland duurt tot in februari

Elsdorf - Suiker Unie heeft als enige verwerker in de noordelijke helft van Duitsland de bietencampagne nog niet beëindigd en komt volgens de prognose op 154 dagen. Dat blijkt uit een door teeltadviesorganisatie LIZ opgesteld overzicht over de campagneduur bij de afzonderlijke fabrieken.

De in Anklam in Mecklenburg-Voor-Pommeren gevestigde fabriek van Suiker Unie verwacht dat er pas volgende week (de eerste week van februari) een punt kan worden gezet achter de verwerking en draaide uitgaande daarvan een negentien dagen langere campagne dan de nummer 2, de fabriek van Nordzucker in Uelzen. Gemiddeld vergde de verwerking in de elf fabrieken van Nordzucker, Pfeifer & Langen en Suiker Unie 127 dagen. Dat is veel langer dan in andere jaren, maar dat was ook verwacht vanwege de recordopbrengsten in de teelt van afgelopen jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.