Akkerbouw

Nieuws

Britse suikerproductie valt hoger uit

Bury St. Edmunds – De suikerproductie komt bij British Sugar deze campagne uit rond de 1,40 miljoen ton vergeleken bij 1,32 miljoen ton een jaar geleden. De bietenoogst is uitstekend verlopen hoewel het suikergehalte van de bieten wat lager is uitgevallen dan vorig seizoen.

Dat meldt Associated British Foods, het moederbedrijf van British Sugar. Ook in Spanje verliep de campagne uitstekend. ABF tekent daarbij aan dat de suikerprijzen in de EU weliswaar lager liggen dan vorig jaar, met ook lagere marges als gevolg, maar dat nu wel sprake lijkt te zijn van enige stabilisatie.

ABF deelt verder mee dat het haar suikeractiviteiten in Heilongjiang, een provincie in het noorden van China, beëindigt omdat die ondanks forse investeringen niet winstgevend te maken zijn. Dat leidt tot een eenmalige last van rond de €165 miljoen voor het lopende financiële jaar. ABF heeft ook suikerfabrieken in andere delen van China die zelfs bij de huidige lage suikerprijzen wel voldoende opleveren en dan ook in bedrijf blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.