Akkerbouw

Nieuws

Bijna 91 ton bieten leveren ruim 15 ton suiker per hectare

Dinteloord – Nu bijna alle suikerbieten zijn verwerkt, is vrijwel zeker dat de eindopbrengst dichtbij 91 ton netto bieten per hectare ligt, met een suikergehalte van 16,7 procent. Dat geeft een zeer hoge suikeropbrengst van ruim 15 ton suiker per hectare. Dat meldt Suiker Unie.

Vorige week was het suikergehalte 16,5 en de tarra net boven de 10 procent. Suiker Unie schat het gemiddelde tarragehalte van deze campagne op 8,8 procent, ongeveer 2 procent lager dan de voorgaande campagne.

De fabriek Vierverlaten heeft vorige week maandag de laatste bieten verwerkt en in de fabriek in Dinteloord wordt de campagne woensdag afgerond. Suiker Unie geeft aan dat het van belang is om de bieten deze laatste dagen nog tegen vorst te beschermen.

Bijna 4.000 telers waren present op de 27 teeltvergaderingen die van half december tot vorige week woensdag zijn gehouden. Suiker Unie is verheugd over deze grote belangstelling. Belangrijke onderwerpen waren teeltaangelegenheden, het doorschuiven van surplussuiker van 2014 naar 2015, de ontwikkelingen op de suikermarkt en de toekomst van de bietenteelt en het suikersysteem vanaf 2017.

Of registreer je om te kunnen reageren.