Akkerbouw

Nieuws 1675 x bekeken

Betaseed niet grootste in bieten

Dinteloord – Veredelaar Betaseed blinkt uit op de aanbevelende rassenlijst van suikerbieten voor de teelt van 2015, maar in de zaadbestelling blijkt dit niet uit het aandeel rassen dat dit jaar wordt uitgezaaid. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van het zaad.

Vooralsnog, de bestelling van CSV Covas is nog niet meegenomen in het totaal, lijkt Isabella KWS het meest gezaaide bietenras te worden. Dat concludeert Gert Sikken, directeur agrarische zaken bij Suiker Unie.

In het aaltjesresistente segment scoren Florena en Lisanna, beide KWS, het beste. "Ik denk dat Florena groter wordt, door de beoordeling voor financiële opbrengst. Ook hier geldt dat het Betaseedras heel goede cijfers haalt, maar beperkt leverbaar is."

Of registreer je om te kunnen reageren.