Akkerbouw

Nieuws 423 x bekeken

VS exporteert record aan aardappelproducten

Washington – De Verenigde Staten exporteerden afgelopen seizoen een record aan aardappelen en aardappelproducten.

Volgens de United States Potato Board bedroeg in seizoen 2013/2014, dat eindigde op 30 juni, de exportwaarde 1,76 miljard dollar (1,36 miljard euro). Dat is 7 procent meer dan seizoen 2012/2013, dat ook al een record in exportwaarde liet zien.

De export van diepgevroren aardappelproducten steeg 10 procent. Die van verse aardappelen en van gedehydrateerde aardappelen groeide 6 procent. De exportwaarde van verse aardappelen uit de VS daalde met 4 procent.

In volume groeide de export met 5 procent naar 1,64 miljoen ton. Omgerekend naar aardappelen is dat 3,21 miljoen ton. Dat is 7,5 procent meer dan vorig seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.