Akkerbouw

Nieuws 693 x bekeken

Lectoraat Aardappelketen op CAH

Dronten – De Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) te Dronten krijgt een lectoraat Aardappelketen. Op dit moment is de sollicitatieprocedure in volle gang, vertelt Gerard van Tilburg, voorzitter van het Agrofoodcluster.

Het aanstellen van een aardappel-lector in één van de eerste projecten van het dit voorjaar van start gegane Agrofoodcluster. Het cluster wil op deze manier de positie van Flevoland en in het bijzonder de Noordoostpolder verstevigen als agrarisch kenniscentrum en wijst vooral naar de praktijkervaring waaraan de provincie rijk is. "De lector zal het veld ingaan met de studenten", aldus Van Tilburg. "Nederland heeft Wageningen voor het academisch gehalte en Flevoland voor de praktijk."

Van de lector wordt verwacht dat hij een 'brugfunctie' zal vervullen tussen het bedrijfsleven en het onderwijs, om zo innovatie te stimuleren op bijvoorbeeld het gebied van verduurzaming van de aardappelteelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.