Akkerbouw

Nieuws

Fransen voorzien goede bietenoogst

Parijs – De inmiddels volop op gang gekomen suikercampagne belooft in Frankrijk een goed seizoen op te leveren. De bond van bietentelers CGB gaat uit van een gemiddelde opbrengst van 93,5 ton per hectare met een suikergehalte van 16 procent. Dat zou dan de op twee na beste campagne uit de geschiedenis kunnen worden, aldus de CGB.

De eerste suikerfabriek is op 8 september gaan draaien, terwijl de campagne gemiddeld op 12 september op gang is gekomen. Verwacht wordt dat de laatste fabriek pas op 21 januari klaar zal zijn. Dat levert een relatief lange campagneduur van 120 dagen op, wat volgens de CGB te maken heeft met de lichte toename van het areaal in combinatie met de gunstige weersomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.