Akkerbouw

Nieuws 5000 x bekeken 9 reacties

Fietsers stelen wortelen en appels

Steenbergen – Akkerbouwer Wim de Witte uit Steenbergen betrapte vanmiddag twee fietsers toen ze wortelen uit het land trokken en appels plukten bij de buurman.

Ze zijn door de politie meegenomen en verhoord. Volgens De Witte is het niet de eerste keer dat wortelen van zijn land worden gehaald. "Ik zie dat er meer stukjes weg zijn", vertelt De Witte. Vanaf een afstand zag hij de dieven staan. Toen hij arriveerde zaten de fietstassen vol met wortelen en appels. De Witte: "Ze moeten van mijn producten afblijven. Onlangs ook nog een andere fietser betrapt. Ik pik dit niet. Ik bel altijd direct de politie." Langs de akkers van De Witte en zijn buurman ligt een druk fietspad.

Laatste reacties

 • agratax2

  Politie bellen is een mogelijkheid, maar of dat veel meer oplevert dan een berisping betwijfel ik. Ik heb tijdens mijn projecten altijd de keus gegeven aan de dieven, Kopen of afgeven. Kopen betekende een vette winkelprijs.

 • PetervanKempen

  Een vreemde blijk van waardering voor de boer, wel een afspiegeling van de samenleving.
  Men wil blijkbaar het beste van het beste , altijd vers en direct van het land maar er niet voor betalen.
  Ik denk ook dat een stalletje langs het fietspad een goeie is, maar ja, dan jat men de kas als er geen toezicht is.(in veel delen van ons land, helaas....) Een wervend bordje over het werk en loon voor de boer erbij , positieve PR, wellicht iets om schoolkinderen en studenten een zakcentje mee te laten (bij) verdienen?
  Ik denk, dat als een boer 10% van de oogst zo tegen de laagste supermarktprijs kan slijten dat zo gek niet is, daar kan best een marge voor de toezichthouder(tjes) af.

 • burgt

  een herkenbaar feit heb hier al meerder keren 'dieven'op aangesproken ook aangegeven dat ze best in de hoek wat mogen oogsten maar nee hoor liever uit de container pikken en het ergste vind ik nog dat het vaak oudere mensen zijn en als antwoord ,je hebt toch nog een land vol.

 • juur

  Een keer zetmeel aardappelen dan zijn ze genezen Dan is het gebruik over De smaak zegt genoeg.

 • overheid

  Inderdaad gewoon van afblijven.

  Bij de supermarkt neem je toch ook niet gewoon iets mee zonder te betalen?

 • Jan van het Zand

  Niks mis mee als kinderen van nog geen 15 jaar als toezichthouder wat bijverdienen. Bosje peen voor 50 eurocent verkopen, dat kan een kind van 8 jaar ook al wel. En dat is absoluut geen kinderarbeid. Een ijsje kopen mogen ze van de ouders wel, maar wat bijverdienen ( met geld ontvangen van een klant ) van de overheid niet. Ra ra ra, wat krom. Tuurlijk, is kinderarbeid niet gewenst in bijvoorbeeld de bouw, de zware industrie, op hoogte enzovoort. Maar dat wil niet zeggen dat heel licht werk niet zou moeten. De overheid gaat daarin veel te ver en moedert teveel over haar inwoners. In deze ga ik met Peter van Kempen mee, laat een toezichthoudertje wat bijverdienen.

 • marc47

  Wij betrappen nu dagelijks mensen die aardappelen stelen. de reactie,'jullie hebben er toch genoeg', ik reageer weleens met ' op jullie huis liggen 4000 dakpannen, als ik er 4 afhaal dat zie je bijna niet, maar je hebt wel 4 lekken'. sommigen beginnen het dan te snappen.

 • joohoo

  Bordje met de tekst ; LETOP PAS GESPOTEN; werkte bij ons afdoende.

 • landboer

  Ja hier ook t was gelijk over!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.