Akkerbouw

Nieuws

EU produceert record aan suiker

Brussel – De EU produceert volgend seizoen 2014/2015 een record van 19,0 miljoen ton suiker. Dat is 13 procent meer dan in 2013/2014. Vooral Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk produceren veel meer suiker dan vorig seizoen, blijkt uit gegevens van de Europese Commissie.

De Europese akkerbouwers telen 3,16 procent meer bieten dan dit seizoen. Daarnaast zijn de hectareopbrengsten hoger dan gemiddeld. De EU telt 1,56 miljoen hectare suikerbieten.

Verder meldt de Commissie dat de suikervoorraad in de EU dit seizoen 2013/2014 (dat eindigt op 30 september) is gegroeid naar 2,6 miljoen ton. Dat is iets meer dan aan het begin van dit seizoen. De voorraad quotumsuiker, die alleen in voedingsmiddelen mag worden verwerkt, krimpt wel iets naar 2,1 miljoen ton. Dat komt omdat de EU minder voedingssuiker invoerde. Bovendien zette de Commissie dit seizoen geen surplussuiker om in quotumsuiker voor de voedingsmarkt, hetgeen vorig seizoen wel gebeurde.

Of registreer je om te kunnen reageren.