Akkerbouw

Nieuws 2048 x bekeken

Bietenopbrengsten telers Pfeifer & Langen door het dak

Elsdorf - De gemiddelde hectareopbrengst van de bieten in het werkgebied van de Duitse verwerker Pfeifer & Langen zijn bij proefrooiïngen in deze tijd van het seizoen nog niet eerder zo hoog geweest als nu. Dat meldt teeltadviesinstelling LIZ.

De doorsnee-opbrengst is bij de nieuwe rooitest uitgekomen op op 86,8 ton per hectare. Zelfs in 2011, het jaar waarin de rijen in het voorjaar net zo vroeg sloten als dit voorjaar, werd dat in de eerste helft van september niet gehaald. Toen was de opbrengst gemiddeld 83 hectare, aldus LIZ. Pfeifer & Langen heeft drie fabrieken in de noordelijke Rijn-regio (Appeldorn, Gulik en Euskirchen) en twee in respectievelijk Westfalen (Lage) en Brandenburg (Könnern). De suikergehaltes zijn in de meeste gebieden wel gering onder het meerjarig gemiddelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.