Akkerbouw

Nieuws 743 x bekeken

Basf: hoge schimmeldruk in suikerbieten

Arnhem – De hoge druk van roest en meeldauw in suikerbieten is opmerkelijk, meldt Guus Bergmans, productadviseur akkerbouw van chemiebedrijf Basf. "Dit is de afgelopen jaren niet vaker voorgekomen."

De oorzaak zit in het lange groeiseizoen. Hierdoor kunnen bladschimmels zich al vroeg in het gewas vestigen, legt hij uit. Stemphylium, cercospora en ramularia waren ook al veelvuldig en vroeg aanwezig. Daarom lijkt Basf een extra bespuiting tegen bladvlekkenziekte dit najaar op zijn plaats, zeker op percelen waar laat wordt geoogst. "Zonder effectieve bestrijding kunnen deze schimmels het bietenblad aantasten, met hergroei van nieuw blad als gevolg. Dat gaat ten koste van de suikerproductie."

Of registreer je om te kunnen reageren.