Akkerbouw

Nieuws

Aardappelverwerkers namen in augustus gas terug

Zoetermeer – De Nederlandse verwerking van consumptieaardappelen tot voorgebakken frites en dergelijke is in augustus wat teruggevallen ten opzichte van de voorgaande maand. Er ging 18.000 ton minder doorheen, in totaal 287.200 ton. Dat meldt het Productschap Akkerbouw.

Van de verwerkte grondstof was 44,6 procent afkomstig van import. Vorig jaar augustus was dat 45 procent. De verbruikte hoeveelheid aardappelen is 71.000 ton minder dan in augustus 2013, maar destijds had de industrie in juli te maken met extreem kleine hoeveelheden beschikbare grondstof en moest een inhaalslag plaatsvinden. De verwerking is in augustus bijna 10 procent minder geweest dan het vijfjarig gemiddelde van voorgaande seizoenen. Kanttekening: in de vier voorgaande maanden is keer op keer een verwerkingsrecord gevestigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.