Akkerbouw

Nieuws

Aardappelareaal EU blijft historisch klein

Bonn - Het aardappelareaal in de EU-28 is dit jaar op een laag niveau gebleven ondanks een lichte groei ten opzichte van vorig jaar en de prognoses die een grote oogst voorzien. Dat blijkt uit een inventarisatie van de nationale statistieken door het Duitse landbouwmarktbureau AMI.

Volgens dit overzicht nam het areaal in vergelijking met 2013 met 1,3 procent toe naar 1,81 miljoen hectare. Vorig jaar belandde de teelt op een historisch dieptepunt met 1,787 miljoen hectare. In Nederland is het areaal echter gelijk gebleven op 156.000 hectare. Qua omvang van de teelt bezet Nederland daarmee de derde plaats na Duitsland en Frankrijk. In deze landen is dit jaar respectievelijk 0,8 procent en 3,1 procent aan het areaal toegevoegd.

De oogst in de EU-28 kan volgens de prognoses uitkomen op 58,5 miljoen ton. Dat zou 4 miljoen ton ofwel 6 procent meer zijn dan in 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.