Akkerbouw

Nieuws 978 x bekeken

Toename Alternaria solani in aardappelen

Wijster - Alternaria solani in aardappelen neemt toe. Dat heeft het onderzoekslaboratorium HLB geconstateerd op basis van ingestuurde monsters.

Deze week is er een duidelijke toename in het aantal monsters met Alternaria solani.  Afgelopen weken is slechts incidenteel een aantasting van Alternaria solani geconstateerd. Daarnaast vertonen veel van de monsters vlekken als gevolg van ozon.

Omdat er nu mogelijk bladvlekken met verschillende oorzaken aanwezig zijn in het gewas is een goede diagnose erg belangrijk, aldus Geert Horlings van HLB. In het veld zijn met name ozonschade en Alternaria erg moeilijk van elkaar te onderscheiden. Wanneer in het gewas de komende tijd een plotselinge toename van bladvlekken optreedt, is het raadzaam om deze te laten onderzoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.