Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Suiker Unie vergroot capaciteit Vierverlaten

Vierverlaten – Suiker Unie breidt de capaciteit van de fabriek in Vierverlaten uit.

Bovendien wil Suiker Unie de bietencampagne met vijftien dagen verlengen. De vergunning voor de uitbreiding van de fabriek en de verlenging van de campagne is aangevraagd bij de provincie Groningen. De ontwerpbeschikking ligt tot 15 september ter inzage. Gedeputeerde Staten willen Suiker Unie de benodigde vergunningen verstrekken.

De suikerproducent wil de capaciteit in Vierverlaten met 10 procent vergroten naar maximaal 25.000 ton bieten per dag, zegt een woordvoerster. "Dit wordt de komende jaren gerealiseerd. Om de bietencampagne langer te laten duren, moeten we toestemming hebben van de provincie Groningen. In januari dit jaar is een IMR-convenant (Integratie Milieu & Ruimtelijke Ordening) opgesteld tussen de provincie, de gemeente Groningen en Suiker Unie. Er komt ruimte voor de uitbreiding en wij houden rekening met omwonenden. Door onder andere het wegvallen van de suikermarktordening wil Suiker Unie flexibeler zijn in de campagne. De huidige vergunning biedt op termijn daarvoor onvoldoende ruimte."

Laatste reacties

  • agri2

    Wel bijzonder dat voor een 15 dagen langere campagne een vergunning nodig is.

  • sjang

    Als de suikerprijs zakt en laag blijft, hoeven ze geen uitbreiding in capaciteit te realiseren. Geen hond die dan nog extra bieten gaat telen.

  • Mels

    Ergste is nog dat de andere fabrieken kortgeleden gesloten zijn.....

Of registreer je om te kunnen reageren.