Akkerbouw

Nieuws 3674 x bekeken

Plantuienbedrijf Steketee failliet

Yerseke – Plantuienbedrijf Steketee Yerseke is op 14 augustus failliet verklaard. Kort voor het faillissement heeft de directie de bedrijfsnaam veranderd in Victory Flowers, meldt Boerenbusiness.

Advocaat Martin Huisman in Goes is aangesteld als curator. Hij was niet bereikbaar voor een toelichting. Ook het plantuienbedrijf heeft nog niet gereageerd. De curator heeft de contracttelers op de hoogte gebracht van het faillissement.

Steketee Yerseke is één van de zeven plantuienbedrijven die begin vorig jaar een boete kregen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De bedrijven, die eerstejaars plantuien telen en verhandelen, moesten samen ruim €4 miljoen betalen, omdat ze volgens de NMa twaalf jaar lang verboden kartelafspraken hadden gemaakt. Diverse plantuienbedrijven gaven toen al aan dat de boetes zo hoog waren, dat faillissement zou dreigen.

Daarnaast gaat het slecht in de plantuiensector door de zeer lage prijzen. Dat wordt nog eens versterkt door de Russische boycot.

Of registreer je om te kunnen reageren.