Akkerbouw

Nieuws 1689 x bekeken 3 reacties

Oproep aan boeren rampgebied voor oogst

Den Haag - Boeren die in en rond het rampgebied van MH17 wonen, zijn opgeroepen om contact op te nemen met het internationale onderzoeksteam vóór ze beginnen met de oogst.

Dat meldt het Oekraïense crisis mediacentrum woensdag. Doel is om menselijke resten en persoonlijke bezittingen die mogelijk nog in het gebied liggen, waar mogelijk veilig te stellen.

Boeren en landbezitters in de plaatsen Grabovo, Petropavlivka en Roszypne, het gebied waar de resten van de neergehaalde boeing van Malaysia Airlines op 17 juli zijn neergekomen, kunnen bellen met de Nederlandse ambassade in Kiev, een team in Charkov of met het nationale noodnummer 101.

Laatste reacties

  • pinkeltje

    Nou, de tarwe hebben ze er twee weken geleden al af gereden en over een paar weken volgen de zonnebloemen. Maar als ze slim zijn zien ze hun kans schoon om een mooie compensatie regeling af te spreken met Nederland wegens oogstderving. Dat gaat vast wel lukken. Kunnen ze weer nieuwe wapens aanschaffen.

  • Fermer

    @Pinkeltje, het lijken wel Nederlandse boeren, zeuren om compensatie vanwege een gesloten grens en van dat geld kunnen ze nog een spantje meer uitbreiden.

  • trekker

    Hun eigen mensen hebben toch dat vliegtuig uit de lucht geschoten, laten zij dan compensatie aanvragen bij hun eigen regering maar niet bij het zwaar gedupeerde Nederland dat al zoveel landgenoten heeft verloren en waar al zoveel families zwaar gedupeerd zijn dankzij die stomme actie van die separatisten. Ze zouden zich dood moeten schamen daar.

Of registreer je om te kunnen reageren.