Akkerbouw

Nieuws 1691 x bekeken 1 reactie

Een derde van Duitse tarwe nog niet binnen

Berlijn - Het Bauernverband (DBV) raamt de tarweoogst in Duitsland op 26,2 miljoen bij een gemiddelde hectareopbrenst van tegen de 8,3 ton.

Het totale volume is volgens de boerenfederatie zo'n 1,6 miljoen ton omvangrijker dan vorig jaar. De tarweoogst verloopt door de frequente regenbuien wel veel trager dan gehoopt. Rond een derde van het gewas is nog niet binnen. Veel boeren kiezen ervoor om de tarwe vochtig te dorsen, om de kwaliteit op peil te houden, aldus de bond.

De zomergerstoogst wordt geschat op 1,9 miljoen ton, ongeveer evenveel als een jaar geleden, primair dankzij de goede hectareopbrengsten. De overwegend geheel droog geoogste wintergerst heeft een volume van 9,1 miljoen ton ofwel 0,68 miljoen ton meer dan vorig jaar.

Eén reactie

  • farmerbn

    De opbrengsten van de tarwe-oogst kunnen alleen maar tegenvallen dus hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.