Akkerbouw

Nieuws

Duits primeurseizoen eindigt met lage prijzen

Bonn - Het primeurseizoen in Duitsland eindigt met een telersprijsniveau van ruim 13 euro per 100 kilo, 25 euro lager dan bij de start van het seizoen.

Dit blijkt uit de prijsberichtgeving van landbouwmarktbureau AMI.

De Nedersaksische boerenbond Landvolk stelt vast dat de prijzen van de vroege aardappels daarmee gezakt zijn naar het laagste niveau van de afgelopen tien jaar. Volgens Landvolk is het prijsniveau ook nauwelijks toereikend zijn om de kosten terug te verdienen, temeer daar de teelt van primeurs aanzienlijk meer inzet vergt dan de late aardappels. Over kwaliteit en de hectareopbrengsten kon daarentegen niet worden geklaagd, aldus Landvolk. De Landbouwkamer van Nedersaksen meldt dat hier en daar al is begonnen met het rooien van hoofdoogstrassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.