Akkerbouw

Nieuws 1853 x bekeken 2 reacties

Akkerbouw richt brancheorganisatie op

Zoetermeer – De Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw is opgericht. De sector heeft een bestuur benoemd van veertien vertegenwoordigers van kwekers, telers, handelaren en verwerkers van akkerbouwproducten.

Tijdelijk voorzitter is Bram Bierens, de voorzitter van het Productschap Akkerbouw. De BO Akkerbouw is opgericht omdat de overheid de productschappen per 1 januari opheft.

De BO Akkerbouw gaat bij de overheid een erkenning aanvragen. Dan kunnen afspraken algemeen verbindend worden verklaard. Die gelden dan voor alle bedrijven in de keten, ook als ze geen lid zijn van een organisatie die deel uitmaakt van de BO.

Laatste reacties

  • Riengeuze

    Goed nieuws. Eindelijk weer een stap vooruit in de belangenbehartiging voor de akkerbouw.

  • schoenmakers1

    wat een ramp, laat die lto mensen het alleen voor hun leden de zaak verzieken, nu weer een club onder aanvoering van lto die dingen wil opleggen aan niet leden en dan ook nog verplicht laat meebetalen, ik dacht dat we in een vrij land leefde, ik heb dit op school tenminste geleerd, maar kom er nu wel achter dat dat ook verloren tijd is geweest

Of registreer je om te kunnen reageren.